2e Zomeravondontmoeting 2019 van St. Thomas a Kempis

« Terug naar activiteiten
Deze activiteit is geweest.
Event:
2e Zomeravondontmoeting 2019 van St. Thomas a Kempis
Begin:
22 juni 2019 20:30
Einde:
22 juni 2019 21:15
Organisator:
Stichting Thomas a Kempis
Telefoon:
06-28987955
Updated:
6 juni 2019
Locatie
de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg
Adres:
Bergkloosterweg, Zwolle

De Thomas a Kempis Stichting heeft drie verschillende sprekers uit de Zwolse samenleving uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de zomeravondontmoetingen over het thema ‘ Inspirerend spreken over de Navolging.

De avonden vinden plaats op zaterdag 15 juni, 22 juni en 29 juni. Elke avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg, in de zomer wordt deze plek ook wel de Groene Kathedraal genoemd.

De sprekers zullen vooral ingaan op de vraag hoe het toch kan dat een boek uit Zwolle al eeuwenlang mensen inspireert en kan helpen in het leven. Ook in deze weken lopen er weer mensen uit bijvoorbeeld Peru, Nieuw Zeeland, Zuid Korea en Canada door Zwolle. Ze komen naar Nederland en naar Zwolle omdat ze zo zijn geraakt, en geïnspireerd, door het boek “ De Navolging van Christus “ van Thomas a Kempis.

Het thema inspirerend spreken over de Navolging wordt door drie verschillende sprekers uitgelicht. De 2-de avond komt op 22 juni komt dichter, schrijver en predikant (gereformeerde kerk vrijgemaakt) Jos Douma. Muzikale begeleiding door Rik Hasselman op gitaar en Jeroen van Dijk op Cello.

U bent van harte welkom op deze inspirerende avond op misschien wel de mooiste plek van Zwolle.