Kerkklokken het jaar uit laten luiden

Kerkklokken het jaar uit laten luiden
31 december 2020 23:55
1 januari 2021 00:05
Podium van Kerken, naar idee van een ontvangen email.
23 december 2020
Peperbus en zo veel mogelijk kerken

De kerken in Zwolle en omgeving worden opgeroepen om tijdens de jaarwisseling de klokken te luiden. Het Podium van Kerken doet deze oproep naar alle kerken en kloosters, in navolging van een landelijke oproep.

De bedoeling is om in plaats van vuurwerk de kerkklokken te laten luiden. Niet dat de kerkklokken het vuurwerk kunnen vervangen. Wel kunnen de luidende klokken zorgen voor een gemeenschapsgevoel, saamhorigheid en verbinding.

Tegelijk vertellen de klokken ook de boodschap van verder gaan, we komen uit deze crisis. Zo vertellen de luidende klokken ook het verhaal van hoop, licht aan de horizon. Of je nu religieus bent of niet, luidende klokken verbinden.

De Peperbus heeft al aangegeven mee te willen doen bij een landelijke oproep.

Bert Dijkink van het klokkenluidersgilde Zwolle geeft aan dat ook tijdens de eerste lockdown de Peperbus elke woensdagavond ter bemoediging geluid heeft. “ Dat werd zeer gewaardeerd “ volgens Dijkink.

Het Podium van Kerken hoopt dat vele kerken in Zwolle en omgeving mee gaan doen.

“ Wul de klokken laoten luuden, de bellen laoten heurn “ Daniel Lohues

Info ; Podium van Kerken, M. de Vries – 06-28987955