Kraanvogels vouwen voor herdenking Hiroshima en Nagasaki

« Terug naar activiteiten

Deze activiteit is geweest.
Event:
Kraanvogels vouwen voor herdenking Hiroshima en Nagasaki
Begin:
4 augustus 2020 14:00
Einde:
4 augustus 2020 16:00
Organisator:
Groenlinks Zwolle
info@groenlinkszwolle.nl
Updated:
29 juli 2020
Locatie
Stadkamer Centrum
Adres:

Zeven Alleetjes 1a , Zwolle


Kraanvogels vouwen in de Stadkamer

Help jij het Vredesplatform met het vouwen van origami-kraanvogels?

Het Vredesplatform gaat op donderdagavond 6 augustus op de Grote Markt origami-kraanvogels uitdelen aan het winkelend publiek. Daarvoor zijn heel veel kraanvogels nodig.

 

Herdenking

Begin augustus is het 75 jaar geleden dat Hiroshima en Nagasaki werden gebombardeerd. Om dat te gedenken worden er op diverse plaatsen in Nederland herdenkingen georganiseerd, waarin ook gewaarschuwd wordt tegen de toenemende gevaren van kernbewapening.

Het Vredesplatform wil daarom op 6 augustus als herdenking kraanvogels uitdelen. De kraanvogel is in vele tradities, waaronder de Japanse, een symbool van vrede en geluk.

 

Origami-middag

Het Vredesplatform Zwolle en GroenLinks Zwolle organiseren in aanloop naar 6 augustus een middag waarop mensen van alle leeftijden kunnen helpen met het vouwen van de origami-kraanvogels.

Op dinsdag 4 augustus kun je van 14:00 tot 16:00 met ons mee vouwen. Weet je nog niet hoe je een kraanvogel vouwt? Dan leggen we je dat stap voor stap uit. De kraanvogels zijn voor het Vredesplatform, maar natuurlijk mag je er ook een mee naar huis nemen!

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar info@groenlinkszwolle.nl  Noem daarbij je achternaam, aantal deelnemers, en leeftijden.