THOMAS A KEMPIS – DE FILM ZATERDAG 22 DECEMBER

« Terug naar activiteiten
Deze activiteit is geweest.
Event:
THOMAS A KEMPIS – DE FILM ZATERDAG 22 DECEMBER
Begin:
22 december 2018 13:30
Einde:
22 december 2018 14:30
Kosten:
5.00
Organisator:
Unnamed Organizer
Updated:
5 december 2018
Locatie
Filmtheater Fraterhuis
Adres:
Blijmarkt, Zwolle

De Zwolse kloosterling Thomas a Kempis (1380 – 1471) werd bekend door zijn bestseller ‘De Navolging van Christus’. Eerder verscheen er al een glossy over hem en nu heeft hij zijn eigen Film.

 

In de sfeervolle film worden plaatsen bezocht die herinneren aan het leven en werk van Thomas a Kempis. Unieke beelden vanuit zijn geboorteplaats Kempen, de stad van de Moderne Devotie Deventer en vanzelfsprekend komen Windesheim, Zwolle en de Agnietenberg aan bod.

In het Agnietenklooster bij Zwolle woonde en werkte Thomas a Kempis. In 1441 verscheen er zijn ‘Navolging van Christus’ een boek waarvan gezegd wordt dat het na de Bijbel, het meest vertaalde, verspreide en gelezen boek in de wereld is. Omdat de makers niet alleen een historisch verhaal wilde maken komt Thomas a Kempis ook zelf aan het woord. Citaten uit de ‘navolging’ blijken verrassend actueel en snijden thema’s aan die ook in deze tijd nog spelen.

“Mensen zijn minder traditioneel geworden in het denken over geloof, maar zijn niet per se minder spiritueel”, aldus Bert Pierik van de Stichting Thomas a Kempis Zwolle, initiatiefnemer van deze Zwolse documentaire i.s.m. Veasonic.

praktisch

Kaartverkoop online via de website of aan de kassabalie van Filmtheater Fraterhuis.

In verband met de lengte van deze film gelden er speciale lage prijzen;  4,50 (Vrienden) of 5,00 euro.

Café Foyer is zowel vooraf als na afloop van de filmvertoning geopend.

 

www.filmtheaterfraterhuis.nl/