VRAGEN AAN DE KERKEN IN ZWOLLE

9 juli 2018 – 1 januari 2019

VRAGEN AAN DE KERKEN IN ZWOLLE

VRAGEN AAN DE KERKEN IN ZWOLLE – SEIZOEN 2018 – 2019

S.V.P. DOORHALEN WAT VAN TOEPASSING IS EN AANVULLEN INDIEN NODIG

 

  • Onderwerp Theodorakapel Kerken in Zwolle worden gevraagd of ze op een of andere manier gebruik willen maken van de Theodorakapel.

1.  De Theodorakapel aan de Harm Smeenge Kade wordt zeer waarschijnlijk rond 1 januari 2019 opgeleverd.

  • Als geloofsgemeenschap willen we wel/niet gebruik maken van de Theodorakapel. Indien u graag gebruik maakt van de Theodorakapel, weet u al op wat voor een dag(en) en met wat voor een activiteit ?
  • ………………………………………………………………………………………………………
  • Onderwerp Netwerk – en ontmoetingscontactenThema’s kunnen zijn ; Nieuwe Nederlanders, ondernemen en geloof, de stad Zwolle en het gezicht naar buiten, wijk en kerk.

 

 

2. Als geloofsgemeenschap ( kerk en/of parochie ) stellen we graag onze ruimte, locatie beschikbaar voor een ontmoeting met andere geloofsgemeenschappen rond een bepaald thema. Hiervoor kunnen ook maatschappelijke organisaties en anderen voor uitgenodigd worden.

  • Als geloofsgemeenschap willen wij wel/niet een keer gastgemeente zijn voor netwerkontmoetingen tussen geloof en samenleving.
  • Toelichting : ……………………………………………………………………………………
  • Verruimen van de openingstijden van de kerken 

 

 

3. Als geloofsgemeenschap willen wij wel/niet meedoen wanneer de kerken in Zwolle gaan nadenken over hoe wij als kerken op zondag in de stad aanwezig kunnen en willen zijn. Wij denken dan concreet aan activiteiten binnen en/of buiten de kerk, vanaf ……. uur. Voorbeelden ………………………………………………………………………………………………

 

Graag retour naar Podium van Kerken:

E-mail: podiumvankerken@gmail.com

Begin: 9 juli 2018
Einde: 1 januari 2019

15 december 2018

THOMAS A KEMPIS – DE FILM ZATERDAG 15 DECEMBER (13:30 UUR) KAARTVERKOOP GESTART

Zie bij 22 december.

Begin: 15 december 2018 13:30
Einde: 15 december 2018 14:30
Locatie Filmtheater Fraterhuis
Adres:
Blijmarkt, Zwolle
Kosten: 5.00

22 december 2018

THOMAS A KEMPIS – DE FILM ZATERDAG 22 DECEMBER

De Zwolse kloosterling Thomas a Kempis (1380 – 1471) werd bekend door zijn bestseller ‘De Navolging van Christus’. Eerder verscheen er al een glossy over hem en nu heeft hij zijn eigen Film.

 

In de sfeervolle film worden plaatsen bezocht die herinneren aan het leven en werk van Thomas a Kempis. Unieke beelden vanuit zijn geboorteplaats Kempen, de stad van de Moderne Devotie Deventer en vanzelfsprekend komen Windesheim, Zwolle en de Agnietenberg aan bod.

In het Agnietenklooster bij Zwolle woonde en werkte Thomas a Kempis. In 1441 verscheen er zijn ‘Navolging van Christus’ een boek waarvan gezegd wordt dat het na de Bijbel, het meest vertaalde, verspreide en gelezen boek in de wereld is. Omdat de makers niet alleen een historisch verhaal wilde maken komt Thomas a Kempis ook zelf aan het woord. Citaten uit de ‘navolging’ blijken verrassend actueel en snijden thema’s aan die ook in deze tijd nog spelen.

“Mensen zijn minder traditioneel geworden in het denken over geloof, maar zijn niet per se minder spiritueel”, aldus Bert Pierik van de Stichting Thomas a Kempis Zwolle, initiatiefnemer van deze Zwolse documentaire i.s.m. Veasonic.

praktisch

Kaartverkoop online via de website of aan de kassabalie van Filmtheater Fraterhuis.

In verband met de lengte van deze film gelden er speciale lage prijzen;  4,50 (Vrienden) of 5,00 euro.

Café Foyer is zowel vooraf als na afloop van de filmvertoning geopend.

 

www.filmtheaterfraterhuis.nl/

 

Begin: 22 december 2018 13:30
Einde: 22 december 2018 14:30
Locatie Filmtheater Fraterhuis
Adres:
Blijmarkt, Zwolle
Kosten: 5.00

20 januari 2019 – 27 januari 2019

Week van gebed 2019

Week van gebed 2019‘Recht voor ogen is het thema voor de Week van Gebed van 20 tot en met 27 januari 2019. Het thema haakt in op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium (Deut. 16:18) en is gekozen door de kerken in Indonesië. Zij vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. Zij ervaren aan den lijve hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en uitsluiting. De woorden uit het Bijbelboek hebben mondiale reikwijdte. Er zijn via de Raad boekjes, posters en bidkaartjes beschikbaar. Bestelformulier: klik hier  Ook komt materiaal beschikbaar voor kinderen en jongeren en gebruik in kerken en scholen. Men kan posters downloaden om zelf te bewerken voor de plaatselijke situatie: Lees meer

Begin: 20 januari 2019
Einde: 27 januari 2019
Locatie Diverse lokaties in Zwolle
Adres:
Zwolle

20 januari 2019 – 27 januari 2019

Week van Gebed 2019

 

Recht voor ogen

Van 20 tot en met 27 januari 2019 zet de Week van Gebed voor de eenheid van christenen het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed je blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie. Zij bereidden het materiaal dit jaar voor.

Lees meer over het thema

 

Overzicht met locaties en tijdstippen volgt!

Begin: 20 januari 2019
Einde: 27 januari 2019
Locatie Diverse kerken in Zwolle
Adres:
Zwolle