Week van gebed 2021

Week van gebed 2021

Week van Gebed 2021: #blijfinmijnliefde

Week van Gebed , 17 t/m. 24 januari 2021 Zwolle e.o.
# Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen

Beste broeders en zusters,

allereerst wil ik jullie nog een goed, gezond en gezegend nieuwjaar wensen !
We mogen ons, ondanks alle omstandigheden, gezegend weten in en door de liefde van de Allerhoogste God.
Een Week van Gebed mag er in 2021 anders uitzien, Gods liefde blijft hetzelfde !
Graag roep ik u, jullie,  op om als geloofsgemeenschap actief deel te nemen aan de Week van Gebed. Deel uw ideeën, activiteiten rond de Week van Gebed met de andere geloofsgemeenschappen in Zwolle. Doe samen mee met de gebedsactiviteiten in de stad, on the way en online.
Gebedswandelingen in tweetallen, open 24/7 gebedsruimtes, stel dit thema centraal in uw vieringen, verspreid de liefde die u mag ontvangen , zet s.v.p. YouTube filmpjes online over wat dit thema met u doet , deel en ontmoet.
Geef uw ideeën en activiteiten door via ;  devriesvrolijk@tiscali.nl , 06-28987955 ( app), graag voor 12 januari !  Zegen en groet, Mink de Vries

Algemene informatie (landelijk) zie: www.raadvankerken.nl en www.missienederland.nl

Begin: 17 januari 2021
Einde: 24 januari 2021
Locatie Diverse kerken in Zwolle

17 januari 2021 – 24 januari 2021

Week van gebed 2021, overzicht activiteiten in Zwolle e.o.

In de week van 17 t/m. 24 januari vieren de kerken in Nederland, en wereldwijd, de Week van Gebed. Dit jaar is er gekozen voor het thema : #Blijf in mijn liefde

Vanwege de coronacrisis mogen deelnemers aan de Week van Gebed nog niet fysiek samenkomen. Kerkelijke bijeenkomsten kunnen immers nog niet.

Voor de Week van Gebed betekent dat, dat er vooral online bijeenkomsten en vieringen worden georganiseerd.

Ander woord voor bidden

Bidden wordt gezien als in verbinding, in gesprek zijn, met God. Een Week online met God is daarom niet anders dan een week in verbinding met God. Net als met welke verbinding ook, kan er ruis ontstaan, kan de verbinding verbroken worden. #Blijf in mijn liefde betekent daarom vooral voor christenen, blijf in verbinding met God, blijf online !!

In Zwolle wordt er online van alles georganiseerd:

•  In de kerk van Windesheim de hele week, van 18-23 januari, gebedsvieringen plaats om 20.30 uur;
  • Vanuit de Plantagekerk organiseert Jos Douma 8 gebedsvieringen. Elke avond online, zie Leven in de kerk | Week van Gebed;
  • Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle – 17 jan. Om 10.00 uur- Online viering door ds. Henk Mijnders over thema #Blijfinmijnliefde en Leven in de Kerk;
  • Koningskerk Zwolle Zuid – 17 en 24 januari aandacht in de online vieringen voor Thema : Blijf in mijn liefde en Johannes 15;
  • Oecumenische Online Viering Zwolle Breed – Viering op 17 januari om 9.30 uur, van Oosterkerk (PKN), Adventskerk (PKN), Lutherse Kerk (PKN) en Thomas a Kempis Parochie;
  • Gebedsbijeenkomst Kerken Dieze – Online viering op donderdagavond 19.30 uur in het gebouw Leger des Heils Geert Grootestraat, medewerking van verschillende voorgangers van de kerken in Dieze, incl. Youth for Christ;
  • Klooster Zwolle Dominicanen – ma. t/m. do. Het avondgebed om 19.00 uur van de broeders, rechtstreeks te volgen op www.kerkdienstgemist.nl  Zie ook : www.kloosterzwolle.nl/nieuws/week-van-gebed-blijfinmijnliefde;
  • Huis van Gebed VEZ Zwolle – zie voor info ; www.hvgea.nl;
  • Week van Gebed KIDS – kindergebedsboekje, met elke dag een bijdrage incl. verwerking – Boekje is te downloaden! o.a. via Missie Nederland en deze link https://cgkzwolle.nl/nieuws/2238/week-van-gebed-kids.

Offline is er een gebedswandeling in tweetallen op maandag 18 januari om 19.00 uur vanuit de vier windrichtingen naar de Grote Kerk. Start om 19.00uur bij de Sassenpoort, bij de Hofvliet villa, bij begin Diezerstraat(noordkant), en bij de Luttekestraat/Potgietersingel.

Aanmelding bij : gastvrijlevenzwolle@gmail.com

Bij de Grote Kerk wordt er dan een groot hart met licht gevormd (op voldoende afstand van elkaar).

Plakactie binnenstad Zwolle – Thema Liefde

Delen van liefde, met elke dag praktische voorbeelden uit Zwolle

Liefdesverkiezingsweek tussen 17 en 21 januari #blijfinmijnliefde

KERKEN VAN ZWOLLE

Begin: 17 januari 2021
Einde: 24 januari 2021

elke avond van 19.30 tot 19.50 uur online meebidden

Bid je online mee in de Week van Gebed?

• Wil je graag tijd nemen om te bidden in de Week van Gebed?
  • Weet je nu al dat je dat in je eentje waarschijnlijk niet gaat lukken?
  • Dan is er goed nieuws!

Je kunt namelijk in de Week van Gebed (zondag 17 januari tot en met zondag 24 januari 2021) elke avond van 19.30 tot 19.50 uur online meebidden samen met vele anderen.

Alleen en samen

Je bent thuis alleen, of met een of twee anderen, maar je bent online toch met vele anderen verbonden die op hetzelfde moment als jij bidden en stil zijn. Zo zoeken we samen God en ervaren we de eenheid die voor de Week van Gebed ook zo belangrijk is!

Live op YouTube en Facebook

Het mooiste is als je er op het moment van de online gebedsviering ook daadwerkelijk live bij bent. Maar je kunt er ook voor kiezen om de gebedsviering op een later moment (vanaf 20.00 uur kan dat al) alsnog mee te beleven.

Meer informatie: Leven in de kerk | Week van Gebed

Aanmelden: Ik meld me aan jos@levenindekerk.nl

Jos Douma | Leven in de kerk

Begin: 17 januari 2021 19:30