1e Zomeravondontmoeting 2019 van St. Thomas a Kempis

15 juni 2019 – 29 juni 2019

1e Zomeravondontmoeting 2019 van St. Thomas a Kempis

De Thomas a Kempis Stichting heeft drie verschillende sprekers uit de Zwolse samenleving uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de zomeravondontmoetingen over het thema ‘ Inspirerend spreken over de Navolging.

De avonden vinden plaats op zaterdag 15 juni, 22 juni en 29 juni. Elke avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De zomeravondontmoetingen vinden plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg, in de zomer wordt deze plek ook wel de Groene Kathedraal genoemd.

De sprekers zullen vooral ingaan op de vraag hoe het toch kan dat een boek uit Zwolle al eeuwenlang mensen inspireert en kan helpen in het leven. Ook in deze weken lopen er weer mensen uit bijvoorbeeld Peru, Nieuw Zeeland, Zuid Korea en Canada door Zwolle. Ze komen naar Nederland en naar Zwolle omdat ze zo zijn geraakt, en geïnspireerd, door het boek “ De Navolging van Christus “ van Thomas a Kempis.

Het thema inspirerend spreken over de Navolging wordt door drie verschillende sprekers uitgelicht.

Op de 1e avond van de zomeravondontmoetingen komt predikant Margo Jonker (PKN, evangelisch Lutherse kerk) aan het woord. Muzikaal wordt deze avond begeleid door Jeroen van Dijk op Cello en Maaike Gerritsen op viool. .

U bent van harte welkom op deze inspirerende avonden op misschien wel de mooiste plek van Zwolle.

Begin: 15 juni 2019 20:30
Einde: 29 juni 2019 21:15
Locatie bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg
Bergkloosterweg, Zwolle

29 juni 2019

3e Zomeravondontmoeting 2019 van St. Thomas a Kempis

De  laatste avond in 2019 vindt plaats op zaterdag 29 juni. De avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De zomeravondontmoeting vindt plaats bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg, in de zomer wordt deze plek ook wel de Groene Kathedraal genoemd.

Het thema inspirerend spreken over de Navolging wordt uitgelicht.  Op de 3e avond van de zomeravondontmoetingen komt Michael Buijkx, hij is diaken van de Parochie Thomas a Kempis en daarnaast docent. Begeleiding is er door ‘DominiCantus, o.l.v. René van Breukelen.

U bent van harte welkom op deze inspirerende avond op misschien wel de mooiste plek van Zwolle.

Begin: 29 juni 2019 20:30
Einde: 29 juni 2019 20:30
Locatie bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg
Bergkloosterweg, Zwolle, Netherlands

21 september 2019 – 29 september 2019

Brief aan Zwollenaren over vredesweek 2019

Zwolle, 21 mei 2019

Doet u mee aan de Vredesweek 2019 “Vrede Verbindt Over Grenzen” ?

Aan

mensen, organisaties en groepen in Zwolle, die

zich betrokken voelen bij Vrede in de Wereld

Beste Lezer,

In 2019 is de Vredesweek van 21 tot 29 september. Het thema is dit keer ‘Vrede Verbindt over Grenzen’. Het Vredesplatform Zwolle maakt elk jaar een flyer met vredesactiviteiten die in de Vredesweek plaatsvinden.

Wilt u met uw activiteit op de flyer vermeld worden?

Meld deze dan voor 15 juli aan op vredesplatformzwolle@gmail.com.

Voor vermelding op de flyer hebben wij de volgende gegevens van u nodig

• titel
  • plaats, datum en tijd
  •  een korte toelichtende zin

Als vooraankondiging melden wij u dat er op zaterdagmiddag 21 september een Walk of Peace in de stad is. De wandeling loopt door de wijk Holtenbroek en start om 13.30 bij de Ulu Moskee aan de Gombertstraat. Iedereen kan mee doen. Langs de route zijn er vredesactiviteiten geïnspireerd door het thema Vrede verbindt over Grenzen. En hebt u interesse in materialen rond de Vredesweek? Laat ons dit weten. Het Vredesplatform bestelt de materialen van “Pax” voor iedereen in Zwolle.   Met vriendelijke groet van het Zwols Vredesplatform, vredesplatformzwolle@gmail.com

We zien uit naar uw reactie om van Zwolle een stad van vrede te maken!

Wilt u flyers over de Vredesweek en de Walk of Peace verspreiden in uw netwerk? Laat ons dit ook weten.

Henk Blom, Antoinnette Jacobse, Maarten van der Werf, Sytse en Marlies Tjallingii, Anneke Nusselder, Jolan van de Waeter

Zwols Vredesplatform, Koningin Wilhelminastraat 11, 8091 AH Zwolle Tel. (038) 4228081,vredesplatformzwolle@gmail.com, www.vredesplatformzwolle.nlBankrekening: NL86INGB0000883403 t.n.v. Doopsgezinde gemeente Zwolle, o.v.v. Vredesplatform

Het Zwols Vredesplatform ondersteunt vredesactiviteiten door het verspreiden van flyers met het programma van de vredesweek. Ook kondigt het Platform vredesactiviteiten aan op de website: www.vredesplatformzwolle.nl.

Het Vredesplatform werkt onder andere samen met de landelijke organisatie PAX en bestelt de vredesmaterialen van PAX voor belang­stellenden in Zwolle.

Begin: 21 september 2019
Einde: 29 september 2019

Walk of Peace in Zwolle 21 september 2019

op zaterdagmiddag 21 september is in Zwolle een Walk of Peace. De wandeling loopt door de wijk Holtenbroek en start om 13.30 bij de Ulu Moskee aan de Gombertstraat. Iedereen kan mee doen. Langs de route zijn er vredesactiviteiten geïnspireerd door het thema Vrede verbindt over Grenzen.

Begin: 21 september 2019 13:30
Einde: 21 september 2019 15:00