digitale voorbereiding voor de Vredesweek 2021

« Terug naar activiteiten

Deze activiteit is geweest.
Event:
digitale voorbereiding voor de Vredesweek 2021
Begin:
8 april 2021 20:00
Einde:
8 april 2021 21:30
Organisator:
het Vredesplatform Zwolle,
Telefoon:
038 4228081
vredesplatformzwolle@gmail.com
Updated:
25 maart 2021
Locatie
Zoombijeenkomst

In 2021 is de vredesweek van 18-26 september.

Het thema is deze keer Inclusiviteit, Wat doe jij in Vredesnaam?

Als voorbereiding op de vredesweek nodigt het Vredesplatform Zwolle jullie uit om op 8 april van 20.00 tot 21.30 uur digitaal met elkaar en met ons te denken over vredesactiviteiten in de Vredesweek. Wat zou je willen doen? Wat kunnen anderen doen? Wat kun je samen doen?

 

Ideeën voor in de vredesweek

Mogelijkheden voor activiteiten in de vredesweek zijn muziek, theater, een open vredeshuis zijn, een lezing, dansen, discussie, film, samen creatief bezig zijn, eten, bewegen, een wake houden, bezinnen of bidden. Het doel van de activiteiten is om onder de Zwolse inwoners het denken over vrede en inclusiviteit te bevorderen en om nieuwe verbindingen te leggen tussen mensen.

 

Wat is het Vredesplatform Zwolle?

Het doel van het Vredesplatform Zwolle is om vrede voor iedereen, ver weg en dichtbij, dichterbij te brengen. Het Vredesplatform Zwolle stimuleert organisaties om daaraan te werken en stemt vredesactiviteiten op elkaar af. Ook zorgt het vredesplatform voor het bekendmaken van vredesactiviteiten in de stad. Daarvoor maakt ze jaarlijks een flyer met een overzicht van alle activiteiten in de vredesweek. Op de website www.vredesplatformzwolle.nl vindt u het hele jaar door vredesberichten en -activiteiten.

 

De jaarlijkse Walk of Peace in Zwolle.

Jaarlijks organiseert het Vredesplatform Zwolle met partners in de stad een Walk of Peace. Tijdens deze wandeling is er aandacht voor initiatieven in een wijk die tot vreedzaam samenleven leiden. Dit jaar is ze op 18 september in de wijk Dieze. We hopen we dat het een landelijke Walk of Peace zal zijn samen met Pax en de Landelijke Raad van Kerken.

 

Je kunt je opgeven voor de 8e april via  vredesplatformzwolle@gmail.com.

Hier kun je ook met vragen terecht. Mocht je nog andere geïnteresseerde personen of instellingen kennen, stuur deze uitnodiging dan gerust door. Na aanmelding krijg je een link voor de bijeenkomst

We hopen jullie op 8 april te mogen begroeten.

 

Met vriendelijke groet,

namens het Vredesplatform Zwolle,

Marlies Tjallingii