Uitnodiging voorbereidingsavond Vredesweek 2022

« Terug naar activiteiten

Deze activiteit is geweest.
Event:
Uitnodiging voorbereidingsavond Vredesweek 2022
Begin:
21 april 2022 20:00
Einde:
21 april 2022 21:30
Organisator:
vredesplatformzwolle
Telefoon:
(038) 4608461
vredesplatformzwolle@gmail.com
Updated:
27 februari 2022
Locatie
komt na aanmelding
Adres:

Zwolle

Uitnodiging voor de bijeenkomst om de Vredesweek 2022 voor te bereiden op donderdag 21 april van  20.00 – 21.30 uur

Beste Lezer,

Hoe belangrijk is het om vrede ook in Zwolle op de kaart te zetten?

Dit jaar, in de vredesweek van 17-25 september, wil het Vredesplatform Zwolle vrede in de aandacht brengen met  als werktitel: “Op weg naar een stad vol vrede”.

 

Als voorbereiding op de vredesweek nodigt het Vredesplatform Zwolle jullie uit om op donderdag 21 april van 20.00 tot 21.30 uur om samen na te denken over activiteiten die vrede van verschillende kanten belichten in de Vredesweek. Wat zou je willen doen? Wat kunnen anderen doen? Wat kun je samen doen? De plaats van samenkomst is nog niet bekend maar daarover ontvang je nader bericht.

 

Ideeën voor in de vredesweek

Mogelijkheden voor activiteiten in de vredesweek zijn muziek, theater, een open vredeshuis zijn, een lezing, dansen, discussie, film, samen creatief bezig zijn, eten, bewegen, een wake houden, bezinnen of bidden. Een gezamenlijke actie voor een geweldloos Zwolle (Bijvoorbeeld: het inleveren van wapens en deze omsmeden tot een mooi  kunstwerk). Ons doel is om onder de Zwolse inwoners het denken over vrede en inclusiviteit te bevorderen en  nieuwe verbindingen te leggen tussen mensen.

 

Wat is het Vredesplatform Zwolle?

Het doel van het Vredesplatform Zwolle is om vrede voor iedereen, ver weg en dichtbij, dichterbij te brengen. We stimuleren organisaties om daaraan mee te werken en we stemmen vredes­activiteiten op elkaar af. We maken jaarlijks een flyer met een overzicht van de activiteiten in de vredes­week. We krijgen meestal een interview in de plaatselijke bladen. Op de website www.vredesplatformzwolle.nl vind je het hele jaar vredesberichten en acties.

 

De jaarlijkse Walk of Peace in Zwolle.

Jaarlijks organiseert het Vredesplatform Zwolle met partners in de stad een Walk of Peace. Tijdens deze wandeling is er aandacht voor initiatieven in een wijk die tot vreedzaam samenleven leiden. Dit jaar is de wandeling op 17 september in de wijk Assendorp. We hopen dat we dit jaar veel jongeren kunnen betrekken bij het vormgeven deze vredeswandeling.

 

Je kunt je opgeven voor de 21e april via  vredesplatformzwolle@gmail.com.

Hier kun je ook met vragen terecht. Mocht je nog andere geïnteresseerde personen of instellingen kennen, stuur deze uitnodiging dan gerust door. Na aanmelding krijg je de informatie  over de bijeenkomst

We hopen je op 21 april te mogen begroeten.

 

Met vriendelijke groet,

het Vredesplatform Zwolle,

Sytse en Marlies Tjallingii, Aart Hoogcarspel en Raymond Nagelmaeker