Walk of Peace

« Terug naar activiteiten

Deze activiteit is geweest.
Event:
Walk of Peace
Begin:
18 september 2021 13:30
Einde:
18 september 2021 15:30
Organisator:
Vredesplatform Zwolle, in samenwerking met Amnesty International , OBS De Springplank. De Bolle Bieste (Wijkvereniging), Stichting Focus, Leger des Heils, Woonwagen pastoraat, Vluchtelingen Werk Nederland, Stichting Present, Saeed en Vizier Oost
vredesplatformzwolle@gmail.com
Updated:
14 juli 2021
Locatie
Openbare Basisschool De Springplank
Adres:

Beukenstraat 83, Zwolle

Landelijke ‘Walk of Peace’ 18 september in Zwolle

In 2021 vindt de landelijke Walk of Peace plaats in Zwolle, in de stadswijk Dieze op zaterdag 18 september. De Walk of Peace is de openingsactiviteit van de Vredesweek.

We komen op zaterdag 18 september om 13.30 uur samen bij Openbare Basisschool De Springplank, Beukenstraat 83 in Zwolle. Hier zullen we de Walk of Peace openen. Dat doen we samen met Geert van Dartel (voorzitter Raad van Kerken in Nederland), Edwin Ruigrok (Pax voor Vrede) en de Zwolse wethouder Michiel van Willigen.

Stadsdichter

De Zwolse stadsdichter Sarah Lucassen zal haar bijdrage leveren in de vorm van een Vredesgedicht. Hoe de kinderen van de school erbij betrokken worden is nog een vraag die de kinderen zelf gaan beantwoorden als ze na de vakantie met het thema aan de slag gaan.

Wandelen of fietsen

In kleine groepen door de wijk Dieze lopend, verkennen we de wijk en maken we contact met wijkbewoners en organisaties in een wandeling van ongeveer 3,5 kilometer. Ook zal er een fietsgroep zijn die de route op de fiets aflegt voor mensen die minder gemakkelijk lopen.

Thema ‘Inclusief samenleven’

We hopen dat we dit jaar een mooie Walk of Peace kunnen hebben zonder beperkingen en dat we veel te weten komen over de bewoners en de organisaties in Dieze, een zeer interculturele stadswijk. Daarom biedt het thema ‘Inclusief samenleven’ (‘Jij hoort er bij’!) een prachtige aanzet tot verbinding.

Praktische zaken

De kosten worden deels gedekt door een vrijwillige bijdrage van de deelnemers. Er zullen hapjes en drankjes beschikbaar zijn voor een klein bedrag. Bij de locatie waar we starten en ook weer eindigen (Openbare Basisschool De Springplank, Beukenstraat 83, 8021 XA Zwolle) is voor fietsen en auto’s volop parkeergelegenheid.

Organisatie

De Walk of Peace wordt georganiseerd door Vredesplatform Zwolle, in samenwerking met Amnesty International , OBS De Springplank. De Bolle Bieste (Wijkvereniging), Stichting Focus, Leger des Heils, Woonwagen pastoraat, Vluchtelingen Werk Nederland, Stichting Present, Saeed en Vizier Oost.

Doe je mee? Graag vooraf opgeven via: vredesplatformzwolle@gmail.com